Diskusijos

Zir.lt :: Diskusijos :: Pagrindinis forumas :: Įvairūs
 
<< Prieš tai buvusi tema | Sekanti tema >>
Del bendro isprusimo
Eiti į puslapį  1 2 3 4 5
Moderatoriai: Admin, Adas, Windpower, dziugas, xaker
Autorius Pranešimas
Otto
Pr Lie 06 2009, 07:58
Otto
Užsiregistravęs dalyvis #38
Prisijungta: Pr Rgs 08 2008, 09:38

Vieta: Biržai
Pranešimų: 2012
Panašu, kad tu neperskaitei, dabar paskaityk, ką pats parašei ir palygink;
",pirmine daugkartine destiliacija,gauta zalia produkta rektifikuoti ir gaunamas maistinis standartinis spiritas"
"tik sieros rugsties tuo atveju negalima i misa pilti."
Į viršų
vawt
Pr Lie 06 2009, 08:50
Dar nezinau kokio tipo jegaine gaminsiu?
Užsiregistravęs dalyvis #72
Prisijungta: Št Spa 04 2008, 11:27

Vieta: Kaunas
Pranešimų: 617
Na gal nevisai tiksliai isireiskiau ; kai pasibaigia fermentacija(broge isrugsta) broge destijiuojama tas irenginys kolona (rus ustanovka BRU brago peregonaja arba brago rektifikacijonnaja kolona) pervarius broge gaunamas zalias spiritas (spirit sirec) gal 80-88 % alkoholio kureme yra visos priemaisos kurio garuja is broges ,tada zalias leidziamas per rektifikacine ar perkeleta rektifikaciniu kolonu priklausomai nuo gamybos schemos kur spiritas skirstomas i frakcijas pirma frakcija eterine aldecidine frakcija kurios daugiau buna cukriniuose rauguose, kita etanolio frakcija ji didziausia po to fuzeline frakcija kurios daugiau grudiniuose rauguose man kyla noras pasiimti stumbro surogato gal 100 l ir perleisti per laborotorine rektifikacine kolona ir iskirti frakcijas ir jomis istrinti ju vadovybiai galva nemaisytu ir technologams patrinti. Aldechidine frakcija tai kas ja ciupinejo ir uoste acetono kvapas,fuzeline irgi dvokia net pykina o kur dar fuzeliniai aliejai?
Malti grudai ir isvirti apdirbami salyklo fermentais kurie supleso krakmolo apvalkala po to misa privalomai parugstinama tam kad nesigautu infekcinis raugas ir mieles gerai daugintusi ir skaidytu dekstrinus i alkoholi reikalinga rugsti terpe ir ta plona riba kai mieliu grybeliui nekenksminga o visos kitos bakterijos zuna,naudojama tirpalai H2SO4 ., HCL na o ipatingu rusiu ar modernesnese gamyklose pieno rugstis.
Ka kalbeti apie degtines lietuviskas jeigu net ragaujant be laborotorijos jauciasi priemaisos jie ant musu padeje ir kad puse pijoku mire o kita puse be kepenu jiems pofik.

[ Redaguota Pr Lie 06 2009, 08:54 ]
Į viršų
vawt
Kt Lie 09 2009, 10:04
Dar nezinau kokio tipo jegaine gaminsiu?
Užsiregistravęs dalyvis #72
Prisijungta: Št Spa 04 2008, 11:27

Vieta: Kaunas
Pranešimų: 617
informacijos nuoroda
informacijos nuoroda
Į viršų
vytass
Pn Lie 10 2009, 06:24
Užsiregistravęs dalyvis #211
Prisijungta: Pr Lap 17 2008, 06:04

Pranešimų: 134
Cia kaip anekdote. Pavogem statine spirito, pardavem, o pinigus pragerem.
O uz natur produkt as visada. Tik ne kurenimui
Į viršų
vawt
Pn Lie 10 2009, 07:47
Dar nezinau kokio tipo jegaine gaminsiu?
Užsiregistravęs dalyvis #72
Prisijungta: Št Spa 04 2008, 11:27

Vieta: Kaunas
Pranešimų: 617
Gal kas turite info apie bio etanolio technologines schemas is grudu ?
Nekurui dalinai zinoma manau pigiausia ir paprasciausia butu gaminti is cukraus gamybos atliekos melasos, grubiai 1/3 verciama i spirita tad nesunku paskaiciuoti zalias produktas siaubingai dvokia bet isrektifikavus ir po to pavartojus nemirstama netgi medicinini spirita is jo darydavi ir visi gere ir gyre
Į viršų
edacval
Pr Rgp 10 2009, 06:15
Užsiregistravęs dalyvis #642
Prisijungta: Pr Rgp 10 2009, 04:54

Pranešimų: 1
Buvau rades technologijos aprasyma, kaip pasalinti likusius 4 % vandens is etanolio.Linko neatsimenu, bet trumpai esme tokia: su CaOH dehidratuojama mazdaug iki 99 procentu, likusi vandeni pasalina su CaO. Gaunasi apie 99,7 grynumas. Jei netycia rasiu linka, butinai imesiu.
Į viršų
vawt
Kt Rgp 27 2009, 09:19
Dar nezinau kokio tipo jegaine gaminsiu?
Užsiregistravęs dalyvis #72
Prisijungta: Št Spa 04 2008, 11:27

Vieta: Kaunas
Pranešimų: 617
Butinai paziurek linka. Juk kurui tai ne gerimui rektifikuoti ar kitaip valyti nebutina juk ir fuzeliai ir aldechidines frakcijos puikiai dega bei zaliava galetu buti cukraus gamybos atlieka melasa kure tereikia tik praskiesti vandeniu ir dezinfekuoti rugstimis,ir ivedus ,,sacharo mices,,rases mieles po 18 valandu galima virti. iseiga grubiai trecdalis melasos turio spiritas,deja musu isigimeliai mano kitaip ir netgi i kalejima uz tai gali pasodinti,mano akyse jie atrodo prasciau netgi uz vidurio afrikos negrus.Mano valia butu parduociau as juos su visais dolbanais istatymais gejams i viesnami tai ir tie pasitenkintu i valias ir pelnas didelis butu.
Į viršų
Otto
Pr Lap 30 2009, 09:27
Otto
Užsiregistravęs dalyvis #38
Prisijungta: Pr Rgs 08 2008, 09:38

Vieta: Biržai
Pranešimų: 2012
Pasirodo, būna ir taip informacijos nuoroda
Į viršų
vawt
Št Bal 17 2010, 07:48
Dar nezinau kokio tipo jegaine gaminsiu?
Užsiregistravęs dalyvis #72
Prisijungta: Št Spa 04 2008, 11:27

Vieta: Kaunas
Pranešimų: 617
Kodėl gi neįmetus nors iš esmės aš prieš alkoholio vartojimą bet dar labiau prieš Lietuvos respublikos vykdomą atvirą genocidą tautos atžvilgiu. Akivaizdžiai į alkoholinius gėrimus dedami priedai ,kitą dieną galva plyšta o nesunkiai ir į renimaciją ... Tai tegul geriau iš dviejų blogybių mažesnė ,gerai valytas rektifikuotas alkoholis netaip kenksmingas.
informacijos nuoroda
informacijos nuoroda
informacijos nuoroda
informacijos nuoroda
informacijos nuoroda
informacijos nuoroda
informacijos nuoroda
informacijos nuoroda
informacijos nuoroda
informacijos nuoroda
informacijos nuoroda
informacijos nuoroda
informacijos nuoroda
Tai čia jeigu pats norėtum daryti įrengimą
informacijos nuoroda
informacijos nuoroda
informacijos nuoroda
informacijos nuoroda
informacijos nuoroda
tai čia tik mėgėjiškos perijodinio veikimo visgi norint gaminri kolonos neižteks reikia dar žinių apie fermentaciją o ypač apie grūdinės (krakmolinės) žaliavos perdirbimą,yra vadovėliai .Vien dzūkų pasakojimų mažai jie tikrai nesivadovauja mokslo žiniomis. Negalima žmogaus iš gatvės prileisti prie gamybos technologiją reikėtų bent minimaliai žinoti ,yra metodikos ir tt jeigu įdomu galiu dykai permesti.
Į viršų
Elektronas
Št Bal 17 2010, 08:34
Užsiregistravęs dalyvis #18
Prisijungta: An Rgp 26 2008, 07:31

Vieta: Kaunas, Šilainiai, Romainiai
Pranešimų: 2509
Paprasciausiai nieko nededa o is s... vaska spaudzia, pirkit gerimus is liukso spirito nedazytus grynuolius ir aplamai negerkit.....
Į viršų
vawt
Sk Bal 18 2010, 06:35
Dar nezinau kokio tipo jegaine gaminsiu?
Užsiregistravęs dalyvis #72
Prisijungta: Št Spa 04 2008, 11:27

Vieta: Kaunas
Pranešimų: 617
Dėl dzūkų mintis tokia kad jie nemoka suskaidyti krakmolo. Dėl rektifikacijos tai nuostolis kaip zam0lskis sako yra minimalūs ir tikrai pats visai neteisus 1,5-2 ir kbiras...... nesamonės patariu paimti į rankas fermentacijos vadovėlį rus. kalba ir pasiskaitynėti tada suprasi kad samagono gamintojai yra visiški neišmanėliai ,nežino ir ignoruoja technologiją. Esu keletui pataręs- beviltiška dažniausiai tai asmenys negalintys priimti informacijos kuriems atrodo kad jie viską puikiai žino,netgi įsižeidžia ir toliau nuodyja žmones Aš esu už legalizavimą tačiau tie kas norėtų gaminti turėtų išlaikyti atestaciją ,lankyti kursus,pateikti technologines schemas ir būti nuolatos prižiūrimi ir už mažiausius technologijos pažeidimus atiminėti atestatus. Negalima leisti asmenims neišmanantiems fermentacijos , nežinantiems technologijos ir nesilaikantiems sanitarinių reikalavimų gaminti alkoholį-etanolį. Neišmanai elektrotechnikoje ir darai vėjo jėg ,paruks dūmai nežinai kaip gaminti alkoholį-etanolį gali išnuodyti ar padaryti invalidais daug priklausomų žmonių. Dėl virimo ar energijos perdavimo kolonai tai geriausiai tinka garas ,galima kaitinti antifrizu,tačiau labai pavojinga naudoti atvirą liepsną ,spiritas dega kaip benzinas. Kas normaliai galvojate gaminti visgi rektifikacija būtina-privaloma.
Į viršų
Elektronas
Sk Bal 18 2010, 07:11
Užsiregistravęs dalyvis #18
Prisijungta: An Rgp 26 2008, 07:31

Vieta: Kaunas, Šilainiai, Romainiai
Pranešimų: 2509
Zamolski as dirbu irgi toje srityje daugiau nei 10m, viskas itakoja i kaina. Pirmieji buteliai turi atsistoti ant lentynos turi buti geri skoniu arba kaina. Pas mus kaina pirmoje vietoje tad apie skoni ir uzmirstama arba nebelieka pinigu skoniui prekybos centrai smaugia gaminoja o tas turi tik vienas kelnias tad ir tenka kaska paaukoti. Ir be to pas mus kokybisku gerimu neperka del to numirsta ju prekyba, viskas orentuojama i pirkeja mokes-pagamins. Gera spirita isvaryti po samanom prestizo reikalas. Filtracijoje dideli nuostoliai prie mazo tirazo tad ir eina i trasa kas isejo pereinant tik degustacijos testa . Taip kam jam mokintis ir rizikuoti visa partija jei jis vire visa gyvenima pagal viena sablona- jis savo klientus turi jau tad ko dar reik? Vanduo kietas samagone ismes nuosedas ir kitokias nesamones bet kam tai rupi juk ji sunku savaite islaikyti neisgerus
Į viršų
vawt
Sk Bal 18 2010, 09:45
Dar nezinau kokio tipo jegaine gaminsiu?
Užsiregistravęs dalyvis #72
Prisijungta: Št Spa 04 2008, 11:27

Vieta: Kaunas
Pranešimų: 617
Elektronas rašė ...

Zamolski as dirbu irgi toje srityje daugiau nei 10m, viskas itakoja i kaina. Pirmieji buteliai turi atsistoti ant lentynos turi buti geri skoniu arba kaina. Pas mus kaina pirmoje vietoje tad apie skoni ir uzmirstama arba nebelieka pinigu skoniui prekybos centrai smaugia gaminoja o tas turi tik vienas kelnias tad ir tenka kaska paaukoti. Ir be to pas mus kokybisku gerimu neperka del to numirsta ju prekyba, viskas orentuojama i pirkeja mokes-pagamins. Gera spirita isvaryti po samanom prestizo reikalas. Filtracijoje dideli nuostoliai prie mazo tirazo tad ir eina i trasa kas isejo pereinant tik degustacijos testa . Taip kam jam mokintis ir rizikuoti visa partija jei jis vire visa gyvenima pagal viena sablona- jis savo klientus turi jau tad ko dar reik? Vanduo kietas samagone ismes nuosedas ir kitokias nesamones bet kam tai rupi juk ji sunku savaite islaikyti neisgerus

Iš esmės tokias gamybas reikia drausti ir gamintojus teisti. Ar bent kas yra matęs uostęs kas atsiskiria nuo samagono-žalio spirito jį rektifikuojant ,kokios tos frakcijos yra? Kas labai didelis samagono šalininkas reikėtų sugirdyti nors po kelis lašus kad nemirtų o tik pajustų.O apie degtinės gamintojus aš tyliu tai vienas žodis -nusikaltėliai ,technologai - budeliai genocido vykdytojai.
Į viršų
vawt
Pr Bal 19 2010, 06:40
Dar nezinau kokio tipo jegaine gaminsiu?
Užsiregistravęs dalyvis #72
Prisijungta: Št Spa 04 2008, 11:27

Vieta: Kaunas
Pranešimų: 617
Matau kad nevisai gaudomės apie spiritą. Sema buvo varykla kuri gamino spiritą iš melasos žaliavos ,kuris yra žemesnės rūšies ,gali valyti kiek nori jis tiesiog netinkamas degtinės gamybai ir aplamai maistui aš jo nenaudočiau,tačiau ,parfumerijai,medicinai,techninėms reikmėms jis tiko.Mane juokas ima kai sako kad medicininis spiritas jėga geras o kai jis yra iš melasos.Pirkti mažų kolonų yra Rusijoje ,Ukrainoje pilnas intrnetas. Jeigu neaiškios kilmės surogatas rektifikacija gali ir nepadėti reikia žinoti ką rektifikuosi ,tam reikalinga chemijos laborotorija tyrimai bei tinkama kvalifikacija žaliavos kilmė,tai ne vaikų žaidimai žmonėms neturintiems specialių žinių aš neleiščiau tuo užsiimti.
Į viršų
Elektronas
Pr Bal 19 2010, 10:38
Užsiregistravęs dalyvis #18
Prisijungta: An Rgp 26 2008, 07:31

Vieta: Kaunas, Šilainiai, Romainiai
Pranešimų: 2509
Semos spirito vynui nenaudoja taip pat, smirda baisiausiai nepadeda net kvapu kalnas del to ir uzlinko, nesugebejo panaudoti biokurui, sakyciau buvo prastas strategas direktorius ir tiek
Į viršų
Otto
Pr Bal 19 2010, 04:04
Otto
Užsiregistravęs dalyvis #38
Prisijungta: Pr Rgs 08 2008, 09:38

Vieta: Biržai
Pranešimų: 2012
zam0lskis rašė ...

baigiat mane supainiot as turiu minty, kad jau gauni daugmaz vartojama produkta. tik kad perdaug atskiesta. imeti ta spiritomati, kad primest laipsnius. ta prasme kam cia uzsiiminet visu tuo rauginimu ir pradiniu distiliavimu? viskas kas domina - kaip is to produkto issitraukt spirita. samane tik kaip pvz paimiau - perleidai sakykim kanistra samanes - gavai 10 litru spirito ir dar ten likuciai reaktifikavimo pradzios ir pabaigos kitam kartui. ar cia dar kazkur gali likt kenksmingos priemaisos???
arba pvz gavai kanistra neaiskaus spirito, pervarei ir 19 litru jau aiskaus arba gavai neaiskiai skiestos degtines 35-40 abarotu kanistra - pervarei ir turi 7-8 litrus spirito.
daba kas domina - gal laboratorines jau gatavos yra tinkancios sitam reikalui ir galima nusipirkt? jei sakykim butu nasumas is paminetu zaliavu -> kibiras produkto per kokias 5 val butu idealu
daba sakai galima kaitint garais, bet tuos garus vistiek reikes gamint arba su elektrine spirale, arba su dujom - negi imanoma su malkom?


Bjauri nuojauta,.. Iš "stiklų ploviklio" nebus gero spirito. Dabar didžiuosiuose prekybos centruose kas antras butelys tokios degtinės; neutralizuoja bitreksą, o likusį šarmalą atskiedžia, supilsto ir parduoda, su visu izopropilu, naudojamu denatūravimui. Manau, ne vienas jau pastebėjote ne girtus, bet durnus sugėrovus. Apie tai nete info pakanka, todėl svarbu susimąstyti, ar iš viso verta pirkti ir nuodytis?
Į viršų
auriska
Pr Bal 19 2010, 05:02
Užsiregistravęs dalyvis #420
Prisijungta: Sk Kov 01 2009, 06:50

Pranešimų: 66
Tuoj bus verta ne gerti,bet i baka spirita pilt !lol ypac prisiminus,kad pirmi autmobiliai tik spiritu ir buvo varomi.Idomu tik ar daug varikli perdarinet reiktu?Nesenai extra fm radijo ziniose pranese,kad japonai spiritinius akumus mobiliakam pagamino!lol
Į viršų
vawt
Pr Bal 19 2010, 07:59
Dar nezinau kokio tipo jegaine gaminsiu?
Užsiregistravęs dalyvis #72
Prisijungta: Št Spa 04 2008, 11:27

Vieta: Kaunas
Pranešimų: 617
Nesunkiai .Maistui tinka ir cukrinės ir iš krakmolinės žaliavos.
Melasinis spiritas yra aitrus ir turi specifinį skonį ir kvapą ir tai ne dėl rektifikacijos o dėl vieno iš aldehidų vienodos virimo temperatūtos kaip ir etanolio. Šis spiritas negali būti ekstra arba liuks klasės pagal seną klasifikaciją todėl netinka degtinės gamybai. Spiritai pagaminti iš cukrinės žaliavos kaip taisyklė turi didesnę eterinę aldehidinę frakciją(pirminę) ir mažesnę fuzelimę (galinę),o krakmoliniai spiritai atvirkščiai. Todėl yra sakoma kad cukrinis samagonas blogesnis labiau dvokia (gali ant akių kristi) grūdinis turi didesne fuzelinę frakcija todėl nėra toks kenksmingas (mažiau galvą skauda tačiau jame daug yra sunkesnių alkoholių , fuzelinių aliejų todėl samanė praskiedus iki 40-38 proc pabala skiedi 50 skaidri o rektifikuota 38-30 ir tt skaidri. Laborotorinėmis sąlygomis lygiai tiek pat galima paasiekti kaip ir pramonėje,tačiau sunkiau ir gerokai ilgiau mat pramonėje sistema iš keleto kololonų dirba vienu metu pvz pirma kolona verda iš broges ir stiprina iki 88 -žalias spiritas antra pirmoji rektifikacinė po to liuterinė po to dvi kolonos prminiam ir galinem dar kartą pravalyti ir esant reikalui kolona galutinem valymui rezultatas aulščiausio valymo liuksas. Iš tokio galva niekada neskaudės. Spirito kiekis gerime kaip nustatomas tai žiurint koks gėrimas jeigu degtinė tai tiesiog areometru o jeigu vynai ,alus ,saldyti spalvoti tai bandomoji destiliacija ir balancas . Tačiau mano žinios yra 20 M senumo šendien gal jau yra kitos metodikos nors kiek teko kalbėtis daug likę po senovei.

[ Redaguota Pr Bal 19 2010, 08:00 ]
Į viršų
Elektronas
Pr Bal 19 2010, 09:55
Užsiregistravęs dalyvis #18
Prisijungta: An Rgp 26 2008, 07:31

Vieta: Kaunas, Šilainiai, Romainiai
Pranešimų: 2509
Taip mes vezam spirtita is visur, baltarusija, latviai, lenkai ir tt. Stubrlo gerimu nezinau bet liukso ten mazai ar visai nera, gamina tik Vilniaus degtine. Anyksciu vynas tiksliau dabar alitos gerimai sustojo- smirda gi tas jovalas, mineraliniu vandenu..... deja musu gamybos rasalas igauna vis didesni pagreiti, spirita naudoja ne liukso bet ir ne semos prasmirdusi. Alkocholio kieki gerime nustato distiliuojant 0,1 tikslumu VAWT matavimas nepakito nebent nusipirko greitus spektro analizatorius. Spirito gamybos nezinau bet jo kokybe nesunku nustatyti uostant va su laipsniais gali smarkiai apsigauti
Į viršų
Elektronas
Pr Bal 19 2010, 10:25
Užsiregistravęs dalyvis #18
Prisijungta: An Rgp 26 2008, 07:31

Vieta: Kaunas, Šilainiai, Romainiai
Pranešimų: 2509
Distiliuoja lygiai taip pat kaip samane verda, imeta pemzos kad neputoru ir laukia pirmuju lasu toliau as nesigilinau kaip nustato ryt gal eisiu pasikonsultuoti su laborantais jei ka skanaus padare
Į viršų
Eiti į puslapį  1 2 3 4 5  

Persikelti:     Į viršų

Nario spalvos kodas:
Pagrindinis Administratorius, Administratorius, Forumo Moderatorius, Nariai

Sindikuoti šią temą: rss 0.92 Sindikuoti šią temą: rss 2.0 Sindikuoti šią temą: RDF
Powered by e107 Forum System