Diskusijos

Zir.lt :: Diskusijos :: Elektronikos technologijos :: Prietaisai, įrankiai, medžiagos
 
<< Prieš tai buvusi tema | Sekanti tema >>
Pagamintos energijos apskaitos priemonė
Eiti į puslapį  1 2
Moderatoriai: Admin, Adas, Windpower, dziugas, xaker
Autorius Pranešimas
dziugas
Kt Spa 25 2012, 03:55
Užsiregistravęs dalyvis #64
Prisijungta: An Rgs 30 2008, 12:31

Vieta: Klaipeda
Pranešimų: 1027
Tam kad atlikti periodini junginejima reikia arba ant paties mikrovaldiklio daryti laikrodi, arba isorine mikroshema RTC naudoti DS1307.
Dabar kai ikirtau kaip isvedineti ir valdyti visi kiti skaiciavimai yra tik smulkmenos.
Web modulis turi dar SD kortele, reikes dar papildomai bandyti irasineti duomenis i SD.
Sekantis zingsnis matuoti naturoje galinguma ir siusti duomenis i serveri, stebesime kaip vyksta vartojimas.
Į viršų
dzukukaimas
Kt Spa 25 2012, 04:59
populiariausia akumo mirties priezsatis - smurtine...
Užsiregistravęs dalyvis #201
Prisijungta: Pn Lap 14 2008, 08:57

Vieta: Vilnius
Pranešimų: 85
Gal jau yra kokia versija pasibandymui? geleziukus tai susipirkciau bet visa kita barteriu...
Į viršų
Ignas_G
Kt Spa 25 2012, 06:14
Užsiregistravęs dalyvis #2160
Prisijungta: Tr Spa 03 2012, 01:20

Vieta: Vilnius/Kėdainiai
Pranešimų: 35
dziugai, seip nebutinai tas laikrodis, jei klientas visada online.
Jau siokia tokia versija turiu, bet duot dar nesinoretu. Parasyk man i Skaipa ignas.galuskinas, pakalbesim kokiu tau funkciju reikia, kad gaut daikta kuris tiktu ukiui:)

[ Redaguota Kt Spa 25 2012, 06:14 ]
Į viršų
Tinklalapis
dziugas
Pn Spa 26 2012, 11:23
Užsiregistravęs dalyvis #64
Prisijungta: An Rgs 30 2008, 12:31

Vieta: Klaipeda
Pranešimų: 1027
Ignai ka turi omey schedulint? Taimeris? Ar junginejimas apkrovu nuo isoriniu salygu?
Į viršų
Ignas_G
Pn Spa 26 2012, 11:30
Užsiregistravęs dalyvis #2160
Prisijungta: Tr Spa 03 2012, 01:20

Vieta: Vilnius/Kėdainiai
Pranešimų: 35
Planavimas. gali susidelioti duombazej kada turi isijungt, kada issijungt ir kaskart prisijunges klientas prie serverio pasiziuri ar kazkokia apkrova dabar turetu buti ijungta ar isjungta. aisku tikslumas priklauso nuo to kas kiek laiko klientas jungiasi, mano atveju 2 minutes, bet nemanau, kad labai didelis skirtumas ar pvz kiemo apsvietimo lempute isijungs minute anksciau ar veliau.
Dziugai, seip matau galva turi, reiktu mum kaipnors jegas apjungt, sutvertume grazu produkta:)
Į viršų
Tinklalapis
dziugas
Pn Spa 26 2012, 02:00
Užsiregistravęs dalyvis #64
Prisijungta: An Rgs 30 2008, 12:31

Vieta: Klaipeda
Pranešimų: 1027
Ignai: O jeigu taip atsitiks kad staiga dingo internetas, arba rysys tarp duomenu serverio ir mikrovaldiklio ir tavo schedulenis neveikia. O tau butina komutuoti isvada...
As skaitau kontroleris turi veikti individualiai kas benutiktu, turi valdyti apkrovas. Nebent per kontrolerio web interfeisa susivesti reikiamus schedulerio nustatymus, kad kiekviena karta neprogramuoti atskirai.
Matai as bendra darba isivaizduoju, kad vienas viena sriti tvarko (programuoja mikrovaldikli), kitas webine dali. Bet vistiek kai darai viena ikandin butina ir antra dalis tam kad patikrinti. As galiu duoti savo kodo pavyzdi, istikro koks ten mano tiesiog kruvos is forumu surinkta kodo atkarpos. Nesu didelis arduino programavimo specas (megejas), pasigendu didesnes laisves jei esi bandes programuoti su rimtesne programa.

Webinio uzmislo ideja buvo padaryti ant kuo pigesnes elementu bazes, nes kaikas forume siule tokioms funkcijos naudoti atmega128 ir t.t. kas manau nebutina.







[ Redaguota Pn Spa 26 2012, 02:12 ]
Į viršų
dziugas
Pr Lap 19 2012, 12:55
Užsiregistravęs dalyvis #64
Prisijungta: An Rgs 30 2008, 12:31

Vieta: Klaipeda
Pranešimų: 1027
Matuojame AC itampos suvartojima. Sroves trafukas, ten kogero kazkoks feritinis ziedas su daugybe viju, o per viduri kisasi fazinis laidas. Pirkau is ebay jungima dariau pagal cia informacijos nuoroda
Sensorius: TA12-200 informacijos nuoroda
Sensoriaus aprasymas: informacijos nuoroda





Su elektroniniu galios matuokliu susikalibruojame savo sroves trafuko parodymus, as shemoje lygiagreciai trafukui panaudojau paderinama varza ir kitas kalibravimo budas dar programiskai.
Kalibravima dariau ijungus lituokli 20W, o veliau tepalini radiatoriu 1500w. Yra siokia tokia paklaida bet is dalies parodymai teisingi.
Eksperimentuojant pastebejau, kad skiriasi parodymai matuojant trafuku ir gamyklinio elektroninio matuoklio, pvz stalines liuminicencines lempos. Lempa valgo 20w, o sroves trafukas rodo 32w. Kogero tai bus nes apkrovos buna aktyvines ir reaktyvines.
Tolimesnis etapas duomenu rinkimas ir atvaizdavimas:




Saltinis: informacijos nuoroda






[ Redaguota Pr Lap 19 2012, 02:08 ]
Į viršų
dziugas
Kt Lap 29 2012, 03:45
Užsiregistravęs dalyvis #64
Prisijungta: An Rgs 30 2008, 12:31

Vieta: Klaipeda
Pranešimų: 1027
Kadangi tema “Pagamintos energijos apskaitos priemonė“ tai ir padarykime toki prietaisa.
Nebutina būti programuotoju, tad kažkiek suvokiantis gales pakartoti. Priemones: mikrovaldiklis, web w5100 modulis. Komplekta galima įsigyti: informacijos nuoroda
Yra trys etapai:
1) arduino kodas (kodel arduino? yra gatava biblioteka web w5100 chipui ), per web perdavineja duomenis. Galima dar keletas papildomu funkciju:
a)tiesiogiai arduino isvadu valdymas per interneto narsykle.
b) papildomai duomenu irasymas i SD kortele, nebutina...
2) php skriptas sukantis duomenu serveryje, kuris priimtus duomenis iraso i lenteles (sql duonbaze)
3)duomenu atvaizdavimas, grafikai is duomenu sql lenteles.

1)Etapo pradzia, jungimo shema.



Kaip pavyzdi matuosime du parametrus:
a) Itampa, matavimo riba priklauso nuo varzinio daliklio. Parametru kalibravimas pataisant programiniame kode eilutes “daugiklis” – skaiciu.
b) Kintamos itampos suvartojimo galia,, su sroves transformatoriumi TA12-200
Isigyti galima cia informacijos nuoroda
Galima naudoti ir kitokius, tik tada programoje reikes koreguoti kalibravimo skaiciu
“emon1.current(1, 3.9); // Current: analog input pinas, calibravimo skaicius”
Ka galesime stebeti? Per interneto narsykle galesime tiesiogiai prisijungti prie web kontrolerio ir ekrane matyti itampa ir suvartojama galia. Taip pat bus galima valdyti du isvadus D2, D3 - ON/OFF




Taip pat per nuosekliojoporto monitoriu galima matyti siuos rezultatus.



Taip pat sis modulis gales perdavineti duomenis i serveri, kuriame jie kaupsis. Veliau is siu duomenu piesime grafikus. Kitaip tariant laukia 2 ir 3 etapas (anksciau paminetai).
Prikabintas kodo pavyzdys su viduje komentarais, reikalui esant galima koreguoti pagal save, failas “Galios_matavimas_led.ino” , kuris atidaromas su arduino programa atsisiusti informacijos nuoroda
Programos pagalba kompiliuojame ir ikeliame i mikrovaldikli.
Kas butina aprasyti smulkiau?

Sejanti karta pabandysiu sukurti duomenu bazeje lenteles i kurias irasysime duomenis.

Programos koda atsisiusti :
galios_matavimas_led.zip




[ Redaguota Kt Lap 29 2012, 03:51 ]
Į viršų
dziugas
Kt Grd 06 2012, 11:16
Užsiregistravęs dalyvis #64
Prisijungta: An Rgs 30 2008, 12:31

Vieta: Klaipeda
Pranešimų: 1027
Kam aktualu, tas bandys susigaudyti ir supras
Tolimesni zingsniai.
Susikuriame sql duomenu baze ir lenteles.
Tai atlikti yra du keliai:
1) prisijungiant per ssh is komandines eilutes:

mysql -u root -p
Enter password: //suvesti sql bazes slaptazodi

//Pries tai susikuriame duonbaze pvz zir:
mysqladmin -u root -p create zir

//pasirenkame duomenu baze zir, kurioje kursime reiksmes
mysql> \u zir

//Sukuriame bazeje zir duomenu lentele w5100:
CREATE TABLE `w5100` (
`id` int(11) NOT NULL ,
`timing` varchar(30) NOT NULL,
`power` double(10,2) default NULL,
`itampa` int(11) default NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
);

id nustatome Auto-increment.

2)Grafine aplinka prisijungiant prie SQL bazes (pvz: webmin instaliuotas debian):











Susikuriame data.php faila, kuri patalpinsime var/www direktorijoje. Tik gaves duomenis is arduino web modulio sis php failas irasys duomenis i sql duomenu lentele.

data.php turinys:

<?php

$timing = time();
$power = (($_GET['Power']));
$itampa = (($_GET['Itampa']));

$host = "localhost";
$user = "varotojas";
$password = "slaptazodis";
$database = "zir";

$connection = mysql_connect($host,$user,$password) or die("Could not connect: ".mysql_error());

mysql_select_db($database,$connection) or die("Error in selecting the database:".mysql_error());

$queryResult = mysql_query("INSERT INTO w5100 (timing, power, itampa) VALUES ('$timing', '$power', '$itampa')");

?>

Ikeliame data.php faila i var/www saknini kataloga




Priimti duomenys irasyti i duomenu baze:





data.zip

Sekantis zingsnis piesti grafika is surinktu duomenu.

[ Redaguota Kt Grd 06 2012, 01:22 ]
Į viršų
dziugas
Kt Grd 06 2012, 11:43
Užsiregistravęs dalyvis #64
Prisijungta: An Rgs 30 2008, 12:31

Vieta: Klaipeda
Pranešimų: 1027
Pakoregavus data.php faila galima sql duonbazes duomenis matyti ir per www narsykle.





Pakoreguotas php failas.

data.zip


[ Redaguota Kt Grd 06 2012, 11:49 ]
Į viršų
gvidas
Št Grd 08 2012, 04:27
Užsiregistravęs dalyvis #2231
Prisijungta: Pn Grd 07 2012, 03:26

Vieta: Siauliai
Pranešimų: 3
Siaip tai Lameriai is L didziosios SQL per grafine aplinka valdo. Neysizeisk, Dziugai, as irgi lameris dar biski nekertu, kam taip sudetingai daryti, gal gali man nr y PM papiesti, gyvai greiciau paaiskes detales.
Į viršų
dziugas
Št Grd 08 2012, 10:16
Užsiregistravęs dalyvis #64
Prisijungta: An Rgs 30 2008, 12:31

Vieta: Klaipeda
Pranešimų: 1027
As tik kaip pavyzdi pateikiau kad tas pats php failiukas priimtus duomenis iraso i sql ir tuo paciu atvaizduoja baze. Niekas nesako kad taip reikia daryti, bet kai paleidi sistema butina savikontrolei pasiziureti ar vysksta duomenu kaupimas. Kitas budas butu linuxe stebeti irasu klaidos logus.
Nieko nematau sitame procese sudetingo, pasiskityk kokiu principu daro kiti informacijos nuoroda
Pasiulyk savo veikiancia versija...

Kuris laikas domiuos, tad kolkas nemaciau kazko racionalesnio. Svarbu pagauti principa, o paskui tobulink.
Liko sekantis etapas is sql sukauptu duomenu piesti grafikus.
Galima ir nesiknisti yra jau gatavai padarytas informacijos nuoroda kas pilnai veikia pas manes, bet norisi kazkiek dar grozio
Į viršų
Eiti į puslapį  1 2  

Persikelti:     Į viršų

Nario spalvos kodas:
Pagrindinis Administratorius, Administratorius, Forumo Moderatorius, Nariai

Sindikuoti šią temą: rss 0.92 Sindikuoti šią temą: rss 2.0 Sindikuoti šią temą: RDF
Powered by e107 Forum System