Diskusijos

Zir.lt :: Diskusijos :: Elektronikos technologijos :: Prietaisai, įrankiai, medžiagos
 
<< Prieš tai buvusi tema | Sekanti tema >>
Pagamintos energijos apskaitos priemonė
Eiti į puslapį  1 2
Moderatoriai: Admin, Adas, Windpower, dziugas, xaker
Autorius Pranešimas
Ignas_G
Kt Spa 04 2012, 11:54
Užsiregistravęs dalyvis #2160
Prisijungta: Tr Spa 03 2012, 01:20

Vieta: Vilnius/Kėdainiai
Pranešimų: 35
Sveiki,
nusprendžiau skirti lėšų ir sveikatos saulės jėgainei statyti. Pradžioj minimalią/eksperimentinę, bet kaip jau supratau tai labai lengvai gali peraugti į ligą ir "ferma" išsiplės..
Kadangi eksperimento lokacija yra uošvenės sodas/namas ("na koskax"), tai dėl savaime suprantamų priežasčių nesilankysiu tenai nuolat, kad stebėti įtampas, sroves ir kitus parametrus.
Patogiausias variantas būtų inverteris/kroviklis ar atskiras prietaisas turintis loggeri ir web interface, kurį būtų galima stebeti nuotoliniu būdu (internetu). Įdomu būtų matyti 2-6 nuolatinės srovės daviklius (paneles, baterijos krovimas, 12-24V imtuvai) ir 1-2 kintamos (220V saltiniai, tinklas).
Brangūs ir galingi 5-10kW kontroleriai turi tokias opcijas, bet man jie per galingi. Taippat daugelis jų naudoja išorinius serverius/web svetaines (kontroleris siuncia duomenis gamintojui, o gamintojas viska atvaizduoja savo interneto svetainėje) kas man nepatinka.
Vat.. Jei kanors tokio naudojat ar ar kur matėt - pasidalinkit. Ačiū.
Į viršų
Tinklalapis
SauleVire.lt
Kt Spa 04 2012, 12:55
Užsiregistravęs dalyvis #1838
Prisijungta: Pn Spa 28 2011, 08:10

Vieta: Vilnius
Pranešimų: 343
pabandyk cia paieskot http://openenergymonitor.org/emon/

[ Redaguota Kt Spa 04 2012, 12:55 ]
Į viršų
Tinklalapis
dziugas
Kt Spa 04 2012, 06:24
Užsiregistravęs dalyvis #64
Prisijungta: An Rgs 30 2008, 12:31

Vieta: Klaipeda
Pranešimų: 1027
Mano draugas sekmingai naudojasi informacijos nuoroda projektu su NanodeRF.
Ir as bandziausi:
Nusiperki kad ir cia informacijos nuoroda web hostinimas ir sql duomenu baze uz 2lt/men (planas mini).
Tada pagal instrukcija susikonfiguruoji informacijos nuoroda
Sekantis o gal net is pirmo reikia tureti irengini kas sius parametrus per weba.
Galima naudoti arduino duemilanove ar uno ir atskirai web plokste informacijos nuoroda sumaunamos viena i kita.
Yra softas NanodeRF informacijos nuoroda as bandziau taisyti koda ismetant kas nereikalinga pagal savo tik kad duomenis persiustu per weba. Kadangi nesu didelis arduino zinovas uzstrigau. Kam butu idomu ir kas supranta galima butu bandyt kazka prisimint.
Kadangi nepavyko pasileist isseko mano saskaita pas web hostinima, tai darbe ant linuxo su debian nepriklausomai pasileidau openenergymonitor.org/emon/ ateiciai kai vel bus noras testi...
Gal daugiau yra asmenu sia kryptim einanciu, butu smagu igauti ziniu...

[ Redaguota Kt Spa 04 2012, 06:25 ]
Į viršų
Ignas_G
Kt Spa 04 2012, 06:31
Užsiregistravęs dalyvis #2160
Prisijungta: Tr Spa 03 2012, 01:20

Vieta: Vilnius/Kėdainiai
Pranešimų: 35
aha, žaidžiu dabar su Arduino. Serial OLED ekrane jau ismokau atvaizduot apytiksles itampas dabar bandau skaiciuot sroves, reikes keliaut suntu nusipirkt. Ethernet modulio gaila neturiu, butu galima jame paciame web serveri paleist, nereiktu hostint.
Į viršų
Tinklalapis
Ignas_G
Kt Spa 04 2012, 06:36
Užsiregistravęs dalyvis #2160
Prisijungta: Tr Spa 03 2012, 01:20

Vieta: Vilnius/Kėdainiai
Pranešimų: 35
Ai dabar supratau, kodėl aš šitą projektą praleidau.. Šita sistema yra kintamos įtampos matavimui ir apskaitymui, kai mane domina nuolatinė, ateinanti iš elementų.
Į viršų
Tinklalapis
dziugas
Kt Spa 04 2012, 06:57
Užsiregistravęs dalyvis #64
Prisijungta: An Rgs 30 2008, 12:31

Vieta: Klaipeda
Pranešimų: 1027
Pats arduino su web moduliu taip gali piesti grafikus, bet bus plotines isvaizdos pvz: informacijos nuoroda


Tam kad butu tikslus su visomis kreivemis be web atskiro serverio neisiversi.
Jei pasileidus duomenu siuntima is modulio per weba JSON formatu tada perdavineji ka nori pagal save, ar tai nuolatine ar kintamu itampu, sroviu vertes nera skirtumo, ar temperatura.
Cia daug projektu informacijos nuoroda kas tiesiogiai sukompiliavus WinAVR veikia su arduino ir web kompletacija.

Stai Donato projektas su duomenu kaupimu i SD kortele informacijos nuoroda

Labai smagu kai yra salia zmoniu kurie kazka veikia panasia linkme ir dalinasi patirtimi. O tai vienam kariaut su malunais neiskart gaunas

[ Redaguota Kt Spa 04 2012, 07:13 ]
Į viršų
Ignas_G
Kt Spa 04 2012, 07:47
Užsiregistravęs dalyvis #2160
Prisijungta: Tr Spa 03 2012, 01:20

Vieta: Vilnius/Kėdainiai
Pranešimų: 35
imhm. idomu. Dziugai, saunuolis:)
Na gal ir visai nieko mintis su serveriu - talpa ir galia faktiskai neribota, o pats arduino tik tam, kad get/post budu (nereikia nei JSON) pastoviai perduotu duomenis i serveri, o ten jau gali detis i mysql ir manipuliuot kaip nori.
Mano atveju gal netgi patogiau butu daryti kitaip - jungt arduino prie vietinio ultra light PC/serverio ir is serial porto rinkt duomenis i Mysql, taip gautus one-box sprendimas ir netgi dingus interneto rysiuj vietoje duomenys butu sukaupti, tiesiog tuo metu nepasiekiami. Taippat PC ikisus koki tele2 usb modema butu isspresta ir ISP problema.
Į viršų
Tinklalapis
SauleVire.lt
Kt Spa 04 2012, 08:47
Užsiregistravęs dalyvis #1838
Prisijungta: Pn Spa 28 2011, 08:10

Vieta: Vilnius
Pranešimų: 343
Su tuo arduino uno ir internetu galit uzstrigti, nes atmintis labai ribota. Jau rasiau apie tai saules kolektoriu temoj. Imkit iskarto arduino mega 2560 , ir pazangesni tinklo moduli su w5100 mikroschema ir sd kortele. ebay.com kainuos atitinkamai 18 ir 10 usd su siuntimu.
Į viršų
Tinklalapis
Ignas_G
Št Spa 06 2012, 07:10
Užsiregistravęs dalyvis #2160
Prisijungta: Tr Spa 03 2012, 01:20

Vieta: Vilnius/Kėdainiai
Pranešimų: 35
Nu ka, dasipirkau savo arduino ethercard moduli uz 20Lt ir pusantros dienos pasedejes jau loginu random reiksmes siunciamas is arduino serveryje. Siuo metu jungiasi kas minute, bet reikes paletinti. Nereikia tiek.
Galit uzmest aki : informacijos nuoroda
arduino get metodu siuncia savo ID, rakta(saugumo sumetimais), statusa (OK/FAIL ir tt), itampas.
php skriptas grazina atsakyma apie irasyta arba neirasytas reiksmes i mysql. Grizes atsakymas atvaizduojamas 4x16 OLED ekranelyje.
Vietos kolkas uztenka: Dvejetainis projekto dydis: 11 212 baitų (iš 32 256 leistinų)

[ Redaguota Št Spa 06 2012, 07:13 ]
Į viršų
Tinklalapis
dziugas
Sk Spa 07 2012, 10:03
Užsiregistravęs dalyvis #64
Prisijungta: An Rgs 30 2008, 12:31

Vieta: Klaipeda
Pranešimų: 1027
Ignai galima smulkiau:
Kas surinkineja duomenis localus serveris ar per web hostinga? Is arduino siunti duomenis pert web moduli ar com porta?
Kur saugai duomenis (sql)?
Koks irankis grafikams piesti (rrdtool)?
Sveikinu, sauniai atrodo, idek foto kaip atrodo su oled ekraneliu.
Tiesa kokia programa rasai softa mikrovaldikliui?
Į viršų
Ignas_G
Sk Spa 07 2012, 04:12
Užsiregistravęs dalyvis #2160
Prisijungta: Tr Spa 03 2012, 01:20

Vieta: Vilnius/Kėdainiai
Pranešimų: 35
kadangi turiu laisvu resursu serveryje, kur hostinuosi kelias svetaines, tai duomenys kaupiami ten (serveriai.lt), viskas laikoma MySql. Nuskaitoma ir irasoma su php.
Sia akimirka Arduino generuoja random reiksmes nuo 15 iki 30 ir postina i php puslapi.
Grafikus piesiu su HighCharts, kuris ganetinai man sudetingas daiktas, nemoku as jo valdyt. Bet vienas galingiausiu/graziausiu kokius radau.
Programa rasau su paties Arduino softuku/kompiliatorium - labai patogus ir paprastas irankis. Foto imesiu veleliau, siandien sekmadienis - seimos diena:)
Į viršų
Tinklalapis
Ignas_G
Sk Spa 07 2012, 04:17
Užsiregistravęs dalyvis #2160
Prisijungta: Tr Spa 03 2012, 01:20

Vieta: Vilnius/Kėdainiai
Pranešimų: 35
Kas man labiausiai patiko sitam grafike, tai kad galima zoominti ji ir pamatyt konkretu reikalinga momenta.
Vienam siektiek sudetinga viska daryti ir web sasaja ir duombaze, pati arduino programuot ir tt. Tai iki grazaus galutinio produkto dar toloka. Na bet pradzia yra..
Į viršų
Tinklalapis
dziugas
Sk Spa 07 2012, 07:29
Užsiregistravęs dalyvis #64
Prisijungta: An Rgs 30 2008, 12:31

Vieta: Klaipeda
Pranešimų: 1027
Ir tai puiku, statistika gerai. Lauksiu foto prieprogos.
Į viršų
dzukukaimas
Pr Spa 08 2012, 07:19
populiariausia akumo mirties priezsatis - smurtine...
Užsiregistravęs dalyvis #201
Prisijungta: Pn Lap 14 2008, 08:57

Vieta: Vilnius
Pranešimų: 85
Gal kokiu pigesniu variantu zinot vireles/web monitoringui valdymui? pasiziurejau ta openenergymonitor
tai ten kaip konstruktorius , viska paciam susirinkt.... gal yra gatavu, siaip gera tema kaip tik norejau i
T.U.K rasyti - daznai isvaziuoju lieka katilas dujinis saules paneles, zmonos nesinori prileist prie sventu dalyku...
Į viršų
Ignas_G
Pr Spa 08 2012, 08:50
Užsiregistravęs dalyvis #2160
Prisijungta: Tr Spa 03 2012, 01:20

Vieta: Vilnius/Kėdainiai
Pranešimų: 35
dzukai, zinok pats ieskojau gan ilgai ir nieko idomaus neradau.
Palauk, pabaigsiu sita sistemele, galesi beta testuotoju pabut:)
Į viršų
Tinklalapis
dzukukaimas
An Spa 09 2012, 08:36
populiariausia akumo mirties priezsatis - smurtine...
Užsiregistravęs dalyvis #201
Prisijungta: Pn Lap 14 2008, 08:57

Vieta: Vilnius
Pranešimų: 85
gerai, pasirasau,:) duok zinot kai bus gatava beta versija:)
Į viršų
dziugas
An Spa 23 2012, 02:26
Užsiregistravęs dalyvis #64
Prisijungta: An Rgs 30 2008, 12:31

Vieta: Klaipeda
Pranešimų: 1027
Pavyko ir man sudraugauti arduino su webmoduliu w5100 perdavineti duomenis i emoncms.
Grafiku sablonai gatavi, matai realiu laiku ateinancius duomenis.




[ Redaguota An Spa 23 2012, 02:51 ]
Į viršų
dziugas
Tr Spa 24 2012, 10:48
Užsiregistravęs dalyvis #64
Prisijungta: An Rgs 30 2008, 12:31

Vieta: Klaipeda
Pranešimų: 1027
Kita veikiantis bandymas - modulis persiustu elektroniniu pastu zinute, pvz susiliecia kontaktai ar panasiai. Tik pasto SMTP serveris turi buti be autentifikacijos - cia labiau tinka jei savo pasto serveri galima paciam konfiguruoti. Siai dienai gigantai gmail, yahoo ... visi veikia su autorizavimu persiuntimo metu.

Analog input duomenu persiuntimo i EmonCMS serveri pavyzdys. Arduino deumilanove ir ethernet modulis su w5100 chipu.

#include <SPI.h>
#include <Ethernet.h>


byte mac[] = { 0xDE, 0xAD, 0xBE, 0xEF, 0xFE, 0xED };
byte ip[] = { 192, 168, 0, 17 };//tinklo modulio IP adresas
byte subnet[] = { 255, 255, 255, 0 };
byte serverName[] = { 192, 168, 0, 32 }; //duomenu surinkimo serverio ip addresas
//char serverName[] = "vis.openenergymonitor.org";
unsigned long timer;

EthernetClient client;

const int analogInPin1 = A1; // select the input pin for the potentiometer
const int analogInPin2 = A2;
int sensorValue1=0,sensorValue2=0;


void setup() {
Serial.begin(9600);
delay(10);
Ethernet.begin(mac, ip, subnet);
delay(1000);

Serial.println("Ready");
}

void loop()
{

if ((millis()-timer)>5000) {
timer = millis();

//ismatuojam adc
sensorValue1 = analogRead(analogInPin1);
sensorValue2 = analogRead(analogInPin2);

if (client.connect(serverName, 80)) {
Serial.println("connected");
client.print("GET /emoncms/api/post?apikey=80a67231406e09e552d80260c4a2e7dd&json=");
client.print("{power:");
client.print(sensorValue1);
client.print(",temperature:");
client.print(sensorValue2);
client.print("}HTTP/1.0");
client.println();
Serial.print("\n\r");
client.stop();
}
}
}

[ Redaguota Tr Spa 24 2012, 01:48 ]
Į viršų
dziugas
Kt Spa 25 2012, 02:40
Užsiregistravęs dalyvis #64
Prisijungta: An Rgs 30 2008, 12:31

Vieta: Klaipeda
Pranešimų: 1027
Tolimesni eksperimentai su web moduliu:
1) per web narsykle galima matyti duomenis - parodymus
2) valdyti isvadus, ijungti - isjungti
3) duomenu persiuntimas i emoncms serveri, piesia priimtu parodymu grafika (pries tai buvo idetas paveiksliukas).

Į viršų
Ignas_G
Kt Spa 25 2012, 03:36
Užsiregistravęs dalyvis #2160
Prisijungta: Tr Spa 03 2012, 01:20

Vieta: Vilnius/Kėdainiai
Pranešimų: 35
aha, sita ir as numates pas save. Gan lengva igyvendint. Be to galima schedulint, kad junginetu apkrovas tam tikru metu.
Į viršų
Tinklalapis
Eiti į puslapį  1 2  

Persikelti:     Į viršų

Nario spalvos kodas:
Pagrindinis Administratorius, Administratorius, Forumo Moderatorius, Nariai

Sindikuoti šią temą: rss 0.92 Sindikuoti šią temą: rss 2.0 Sindikuoti šią temą: RDF
Powered by e107 Forum System