Diskusijos

Zir.lt :: Diskusijos :: Pagrindinis forumas :: Įvairūs
 
<< Prieš tai buvusi tema | Sekanti tema >>
T.U.K Trumpai užduodami klausimai
Eiti į puslapį  1 2 3 ... 74 75 76 ... 134 135 136
Moderatoriai: Admin, Adas, Windpower, dziugas, xaker
Autorius Pranešimas
Otto
Sk Vas 23 2014, 07:21
Otto
Užsiregistravęs dalyvis #38
Prisijungta: Pr Rgs 08 2008, 09:38

Vieta: Biržai
Pranešimų: 2015
Irgi sveikinu visus, tikrai gera proga sulaukti iš žmonų taurės vyno . Gorbačiovo laikais ir su tuo buvo sunkoka Visais laikais buvo plaunamos smegenys, anksčiau partinės ideologijos, dabar TV reklamos, svarbiausia nuspręsti pačiam, kada kam paspausti "MUTE"
Į viršų
VirgisLom
Sk Vas 23 2014, 07:38
Užsiregistravęs dalyvis #2271
Prisijungta: An Sau 22 2013, 02:55

Vieta: vaškiai
Pranešimų: 390
vistiek buvo geri laikai,kaip daugeliui ,čia parašiusiems,ir dabar gerai,dar vyno duoda ,taip kad visiems ZIRiečiams geros vyrų dienos ,SU ŠVENTEMIS,,,,GERŲ VEJŲ
Į viršų
xaker
Sk Vas 23 2014, 09:48

Užsiregistravęs dalyvis #88
Prisijungta: Tr Spa 15 2008, 07:10

Vieta: Mažeikiai
Pranešimų: 2762
Nu va, kaip faina kai viskas draugiskai ir be pykciu ir spomnit jes a ciom .
Į viršų
Tinklalapis
Windpower
Pr Vas 24 2014, 07:16
Windpower
Užsiregistravęs dalyvis #46
Prisijungta: An Rgs 16 2008, 04:53

Vieta: Alytus
Pranešimų: 785
59362
Pn Vas 21 2014, 10:19 Pranešti Atsakyti cituojant
Užsiregistravęs dalyvis #1887
Prisijungta: Pr Grd 19 2011, 08:55

Vieta: Biržu raj.
Pranešimų: 1004
Man ir idomu kas efektiviau ar visas rotorius padenktas 5mm magnetais ar sudaritas polius is 10mm kuris pilnai denge gretimus rites pazus. O kokio gylio sak pazai.
Į viršų
Dosjė Asmeniniai pranešimai
Moderatorius: redaguoti
VirgisLom
Št Vas 22 2014, 01:10 Pranešti Atsakyti cituojant
Užsiregistravęs dalyvis #2271
Prisijungta: An Sau 22 2013, 03:55

Vieta: Klaipeda
Pranešimų: 160

xaker65 rašė ...

Na Klaipedoje vienas dare su storais, tai gryzo lygtais prie plonu kai pas Virgi paciupinejo maniski ta su plonais, netikejo kad su plonais galima irgi kW gaut.

dabar pas mane sukasi xakerio generas 4kw /pirktas iš bambuxs/ ,dirba idealiai,per 10val prisuko 12kw ,svarbiausia nekaukia apkrautas,turejau pasiėmes pabandymui prancuzų generą 6kw 200 aps ,tai kai apkrauni ,tai kaukia kaip senas vilkas ,3 paras nemiegojau ,gaunasi toks žemas dažnis ,net viskas aplinkui dūzgia ,o xakerio kad ir dau giau aps ,bet darbas genero LEDAS/ ,išvada ,ne magnetų storis ,olietuviu auksines rankos ,

[ Redaguota Št Vas 22 2014, 01:30 ]
Į viršų
Dosjė El. paštas Asmeniniai pranešimai
Moderatorius: redaguoti
robertonebadzio
Št Vas 22 2014, 09:57 Pranešti Atsakyti cituojant
Užsiregistravęs dalyvis #1240
Prisijungta: Pr Geg 31 2010, 05:12

Vieta: Alytus
Pranešimų: 673
Na Virgi davei gera reklama Sauliui. Tada galimai pasiduosiu ytakai, reikes kazkaip atsiusti Sauliui darbo. Beda kad labai toli. Galetu jis kur Kauno priemiestyje gyventi....
O tas kaukimas del ko buvo, tai gal ir neaisku. Gal del mazesniu sukiu. Parasyk Virgi kaip pas tave uzdengti mexanizmai, ar palikes juos atvirus. Turiu galvoje genera, guolykla ir kt.
As manau kad daug blogybiu yra su minetu uzdengimu. Jis turi buti lengvas, todel is kozkokios skardos ar smalos su audiniu, o tokioje dezeje rezonansas turi buti didelis, todel garsas stipreja. Fabrikiniu tai is smalos virsus kaip zinote. Jas gamina Kaune viena firma, as ten buvau. Dar kazkur gamina.
Na gal Sigis jeigu nesupyks kad trukdau, galetu paaiskinti kaip Pas Braniuka, ar labai ,,deze,, rezonansina.
Į viršų
Dosjė Asmeniniai pranešimai
Moderatorius: redaguoti
VirgisLom
Št Vas 22 2014, 02:57 Pranešti Atsakyti cituojant
Užsiregistravęs dalyvis #2271
Prisijungta: An Sau 22 2013, 03:55

Vieta: Klaipeda
Pranešimų: 160
genero uždengimo jokio nera ,sudeti salnikai ,buvau bandes uždengti ,tai gaunasi užia kaip barabanas ,o tas kaukimas gal ir bus del sukių ,bet idomu ,generas tai prancuzų originalas ,kažko nedaskaičiavo ,o xakeriui nedarau reklamos ,nes jo ir nepažystu ,bet dirba gerai ,,o del magnetu stiprumo ,kiek pžystamas tvarkė originalius generus ,dauguma sudėti N 38
Į viršų
Dosjė El. paštas Asmeniniai pranešimai
Moderatorius: redaguoti
sigis.m
Št Vas 22 2014, 08:11 Pranešti Atsakyti cituojant
Užsiregistravęs dalyvis #1182
Prisijungta: Kt Bal 22 2010, 09:21

Vieta: Panevėžys
Pranešimų: 1058
kur uždaros sistemos - daugiau padirbus ir maksimaliai apkrovus - kyla temperatūra.kuo didesnis magnete neodimio kiekis - tuo mažesnė jo darbinė temperatūra.dėl to ir dedami tokie magnetai i sukinius generus.
Į viršų
Dosjė El. paštas Asmeniniai pranešimai
Moderatorius: redaguoti
xaker65
Sk Vas 23 2014, 02:48 Pranešti Atsakyti cituojant
Užsiregistravęs dalyvis #88
Prisijungta: Tr Spa 15 2008, 08:10

Vieta: Krakiai
Pranešimų: 2395

sigis.m rašė ...

kur uždaros sistemos - daugiau padirbus ir maksimaliai apkrovus - kyla temperatūra.kuo didesnis magnete neodimio kiekis - tuo mažesnė jo darbinė temperatūra.dėl to ir dedami tokie magnetai i sukinius generus.

Sigitai, as jus gerbiu abudu su Bronium, bet cia yra monstras.
Į viršų
Dosjė El. paštas Asmeniniai pranešimai
Moderatorius: redaguoti
bambukax
Sk Vas 23 2014, 08:20 Pranešti Atsakyti cituojant
Užsiregistravęs dalyvis #2020
Prisijungta: Sk Bal 22 2012, 09:07

Vieta: birzai
Pranešimų: 208
sauliau,man irgi parupo,generatorius labai nedideliu apsisukimu,niekada nemegau formuliu,manau tai sausas reikalas,man visada patiko bandymai,taigi prie reikalo.tu visada stengiesi naudot statoriu su kuo gilesneis pazais,tai nera blogai,bet su n38 magnetais ir dar su tokiais plonais neisgausi tiek galios prie mazu apsisukimu,todel kad rites krastas kuris yra prie statoriaus to magnetinio lauko arba nejaucia arba labai silpna,gaunasi kad jis dirba kaip varza,dirba nenaudingai,todel manau kad reiktu naudoti n48,ar n50 magnetus ir jau bent 10mm storio,as suprantu kad tai jau financinis reikalas,nes jie kainuoja brangiai.as pirkau dviracio generatoriu-stebule ir galvoju kodel vos pajudinus lempute iskart sviecia,issiaiskinau ten sudeti n50 magnetai,nors ten apvijos labai plonos,bet nera jokio itampos kritimo,net pajungus 24v lempute,plaukas buna raudonas.kai stasiukas dare mini generatoriu,sakei kad apvijos per plonos,bet nera jos tokios plonos kad butu toks itampos kritimas,panaudojus stipresnius magnetus,butu galima sita isgauti,nors tableteje magnetinis laukas neuzsidaro,kaip kad variklyje,todel jie neefektyvus.kai tu pervuniojai ta dideli genetatoriu,ten buvo dauk pazu,bet jie nebuvo labai gilus,bet ju dauk,tai tada gali naudoti ir silpnesnius magnetus,bet kai gylus tai tada reiktu stipresniu,bet ne storesniu,kad tarpai nebutu dideli.antras dalykas,negerai kad uzpili derva magnetus,tai izoliacine medziaga magnetiniam laukui,as paemiau magneta,pritvirtinau ji ir priartinau vyni 1mmm atstumu,magnetine trauka labai stipri,po to uzdejau 1mm storio lipnia juosta ir priartinau vyni,liko gal puse galios.va todel niekur generatoriuose nera uzlietu magnetu,manau reiktu priklijuoti magnetus palikti 1mmm tarpus ir pripilti tuos tarpelius tu paciu kliju,puikiausiai laikys ypac jei bus tik 100aps,bet magnetu plokstuma i statoriu atiduos pilna galia.

[ Redaguota Sk Vas 23 2014, 08:23 ]
Į viršų
Dosjė Asmeniniai pranešimai
Moderatorius: redaguoti
xaker65
Sk Vas 23 2014, 10:52 Pranešti Atsakyti cituojant
Užsiregistravęs dalyvis #88
Prisijungta: Tr Spa 15 2008, 08:10

Vieta: Krakiai
Pranešimų: 2395

bambukax rašė ...

sauliau,man irgi parupo,generatorius labai nedideliu apsisukimu,niekada nemegau formuliu,manau tai sausas reikalas,man visada patiko bandymai,taigi prie reikalo.tu visada stengiesi naudot statoriu su kuo gilesneis pazais,tai nera blogai,bet su n38 magnetais ir dar su tokiais plonais neisgausi tiek galios prie mazu apsisukimu,todel kad rites krastas kuris yra prie statoriaus to magnetinio lauko arba nejaucia arba labai silpna,gaunasi kad jis dirba kaip varza,dirba nenaudingai,todel manau kad reiktu naudoti n48,ar n50 magnetus ir jau bent 10mm storio,as suprantu kad tai jau financinis reikalas,nes jie kainuoja brangiai.as pirkau dviracio generatoriu-stebule ir galvoju kodel vos pajudinus lempute iskart sviecia,issiaiskinau ten sudeti n50 magnetai,nors ten apvijos labai plonos,bet nera jokio itampos kritimo,net pajungus 24v lempute,plaukas buna raudonas.kai stasiukas dare mini generatoriu,sakei kad apvijos per plonos,bet nera jos tokios plonos kad butu toks itampos kritimas,panaudojus stipresnius magnetus,butu galima sita isgauti,nors tableteje magnetinis laukas neuzsidaro,kaip kad variklyje,todel jie neefektyvus.kai tu pervuniojai ta dideli genetatoriu,ten buvo dauk pazu,bet jie nebuvo labai gilus,bet ju dauk,tai tada gali naudoti ir silpnesnius magnetus,bet kai gylus tai tada reiktu stipresniu,bet ne storesniu,kad tarpai nebutu dideli.antras dalykas,negerai kad uzpili derva magnetus,tai izoliacine medziaga magnetiniam laukui,as paemiau magneta,pritvirtinau ji ir priartinau vyni 1mmm atstumu,magnetine trauka labai stipri,po to uzdejau 1mm storio lipnia juosta ir priartinau vyni,liko gal puse galios.va todel niekur generatoriuose nera uzlietu magnetu,manau reiktu priklijuoti magnetus palikti 1mmm tarpus ir pripilti tuos tarpelius tu paciu kliju,puikiausiai laikys ypac jei bus tik 100aps,bet magnetu plokstuma i statoriu atiduos pilna galia.

Ar supranti ka parasei, del finasu problemu nera ir kad tu su lipne juosta magnetini lauka, atseit induktyvuma uzglusinai, nu cia jau stebuklas, o del liejimo, cia tik del garantijos nuo atlipimo, tureciau magnetus pagal rotoriaus-statoriaus islenkima, o tai jau visur skirtingi pagal gaminamu generu ir juos uzsakinet pas kitaicus tai jau tukstanciai Lt uz keletas, tai neliecia ir nesiausciau su audeklu, taip tai induktyvumui minusas su kiekvienu nutolusiu mm nuo statoriaus, bet kai tu jau nori ir riciu galus pro magnetus praleist , tai jau kazkas naujo, o rites varza tai jau kitas dalykas ir cia jau kita teorija. Ir aplamai nesupratau ka tu cia tuom norejai parasyt, nejudant isgaut elektros ar kuo maziau nuostoliu, ar nemanai kad is turimu medziagu isgaunami rezultatai yra pakankamai geri palyginus su standartinais generatoiais, nors ir nuo ju nieko nenusileidziame patys gamindami. musu klijuojami magnetai prie rotoriaus prikimba ne visa plokstuma kaip isgaubti, todel yra rizika del atlipimo, va ir apsiauciu ir uzlieju kad tau jie nenulakstytu, maza ko, o veliau atvaziaves man priekaistu nekeltum del kokybes, o nuostoliai ir gyvenime yra, ju neisvengsime ir kad kazka pagamint su 100% naudingumu namu salygomis tai neimanoma. Taigi nemanau kad originalus generatoriai kazka daugiau gamina uz musu savadarbius.
Į viršų
Dosjė El. paštas Asmeniniai pranešimai
Moderatorius: redaguoti
sigis.m
Sk Vas 23 2014, 11:43 Pranešti Atsakyti cituojant
Užsiregistravęs dalyvis #1182
Prisijungta: Kt Bal 22 2010, 09:21

Vieta: Panevėžys
Pranešimų: 1058

xaker65 rašė ...

sigis.m rašė ...

kur uždaros sistemos - daugiau padirbus ir maksimaliai apkrovus - kyla temperatūra.kuo didesnis magnete neodimio kiekis - tuo mažesnė jo darbinė temperatūra.dėl to ir dedami tokie magnetai i sukinius generus.

Sigitai, as jus gerbiu abudu su Bronium, bet cia yra monstras.

pilnai sutinku bet gi popieriniai - nieko negamina
pabandyk su dalijimo galvute išfrezuoti kiekvienam magnetui plokštumas.nebereikės jokiu stiklo audiniu ir epoksidkiu,ir galios tikrai bus daugiau
žiūrėk - tuoj pereisi prie masinės"sakinių" generu gamybos
Į viršų
Dosjė El. paštas Asmeniniai pranešimai
Moderatorius: redaguoti
bambukax
Sk Vas 23 2014, 01:21 Pranešti Atsakyti cituojant
Užsiregistravęs dalyvis #2020
Prisijungta: Sk Bal 22 2012, 09:07

Vieta: birzai
Pranešimų: 208
as nesakau kad turi finansiniu problemu,bet kyla generatoriaus pardavimo kaina jeigu naudotum n50 magnetus,o dabar naudoji n38 markes magnetus,bet ju traukos galia tai skiriasi.as pilnai suprantu kad prikimba magnetai nevisa plokstuma,todel ir siulau palikti tarpelius sonuose ir uzpilti klijais,kad prisiklijuotu ir sonai,nesikarsciuok o atydziai paskaityk ka parasiau,kiek supratau nenori isklausyti kitu nuomones,kai rasiau kad butu gerai kad generatoriai gera galia pasiektu prie 150aps,sakei kad noriu isgauti elektra nesisukant generatoriui,o dabar pats bandai pagaminti 100 aps generatoriu.as tik bandziau pasakyti keleta minciu kaip butu galima padidinti galia ir jokiu apvaliu magnetu nesiulinau deti,ar frezuoti rotoriu kaip sigis kad sako.
Į viršų
Dosjė Asmeniniai pranešimai
Moderatorius: redaguoti
xaker65
Sk Vas 23 2014, 04:30 Pranešti Atsakyti cituojant
Užsiregistravęs dalyvis #88
Prisijungta: Tr Spa 15 2008, 08:10

Vieta: Krakiai
Pranešimų: 2395
Vel cia darom zamolskyne, p[agamink, pateik ir padiskutuosim, lengviasia smerkt ir teist dirbancius, kurie mokosi is savo klaidu ir jums nedirbantiems lengviasia kopijuot ir gamint. Dar syki prasau, nedarykim cia zamolskynes, tam yra diskus
Į viršų
lukaslu
Št Kov 01 2014, 10:27
Užsiregistravęs dalyvis #1754
Prisijungta: Pr Geg 30 2011, 09:56

Vieta: Russia-Soci-Silainiai.
Pranešimų: 478
Kaip sujungti 8 AKB kad gauti 48V? akumai po 12V.... Kvailas klausimas,bet jau pavargau ir galva nedirba....
Į viršų
gruckis
Št Kov 01 2014, 10:31
Užsiregistravęs dalyvis #603
Prisijungta: Tr Bir 24 2009, 10:16

Vieta: Šiauliai
Pranešimų: 136
Po 4 nuosekliai, poto tas dvi grupes lygiagreciai. As taip isivaizduoju.
Į viršų
zam0lskis
Sk Kov 02 2014, 09:15
Užsiregistravęs dalyvis #1170
Prisijungta: Kt Bal 15 2010, 04:21

Vieta: Kalabybiskis
Pranešimų: 3201
reikia ir tarpinius sujungmus lygiagretint. tada stipus vienam akumui nestips pagreitintai visa grupe.
Į viršų
lukaslu
Sk Kov 02 2014, 03:33
Užsiregistravęs dalyvis #1754
Prisijungta: Pr Geg 30 2011, 09:56

Vieta: Russia-Soci-Silainiai.
Pranešimų: 478
Gal kas gali nupiesti,kaip mazdauk tai atrodo,nes nelabai issivaizduoju,zamas?
Į viršų
zam0lskis
Sk Kov 02 2014, 07:08
Užsiregistravęs dalyvis #1170
Prisijungta: Kt Bal 15 2010, 04:21

Vieta: Kalabybiskis
Pranešimų: 3201
paimi penkias varines synas (zalia spalva). prigrezi synose skyliu.
susuki synas ant kokio nors medinio skydo, pvz kas 20cm atstumais.
tada paimi varinio laido kokiu 10 kvadratu.
ir pridarai jungiamuju jungciu. viena gala ant akumo klemo. kita gala ant synos. uzspaudi pvz ten visokiais antgaliais su kilpute.
16 vienetu reiktu. na gal ju galima nusipirkt gatavu. bet laido ilgiai gali netikt. geriausia turet antgaliu uzspaudimo reples, perki laida ir antgalius, ir darai kokius reikia pagal situacija.
. na ir dedi akumus pagal schema ir jungi prie synu. varztais pvz M8 arba M10.
ten kur 12V (tarp zaliu synu galu) galima prijungt bukles kontrolerius. buna pirkt visokiu is LED pvz ar panasiai. 4 reiktu. sumontuot gali skyde tarpuose tarp synu. kad stebet galetum, ar kuri viena akumu sekcija nepradeda grybaut. pvz nebesikrauna. cia taip lengva ivertint vos aki uzmetus akumu bukle. jei ka, atsuki pora varzteliu ir isimi bloga akuma. sistemos net nereiktu isjungt.
o krastinese synose jungi ta savo 48V sistema.



[ Redaguota Sk Kov 02 2014, 07:19 ]
Į viršų
lukaslu
Sk Kov 02 2014, 07:19
Užsiregistravęs dalyvis #1754
Prisijungta: Pr Geg 30 2011, 09:56

Vieta: Russia-Soci-Silainiai.
Pranešimų: 478
Oooo dabar dekui,viskas aisku ir suprantama,tai 36V sistema tas pats tik be 2 akumu... ir fsio ?
Į viršų
zam0lskis
Sk Kov 02 2014, 07:30
Užsiregistravęs dalyvis #1170
Prisijungta: Kt Bal 15 2010, 04:21

Vieta: Kalabybiskis
Pranešimų: 3201
jo. 36V du akumus is brezinio numeti.
tos synos balansuoja akumu sekcijas. sekcijoje gali but ir daugiau akumu. pvz vienoje 12V sekcijoje sakykim trys 110Ah akumai. o kitoje sakykim keturi 80Ah akumai. taip galima sujungt ir neidentiskus akumus. svarbu tik kad vienoje sekcijoje butu daugmaz vienodi ir daugmaz sutaptu Ah kiekis tarp sekciju.

[ Redaguota Sk Kov 02 2014, 07:35 ]
Į viršų
VirgisLom
Sk Kov 02 2014, 07:58
Užsiregistravęs dalyvis #2271
Prisijungta: An Sau 22 2013, 02:55

Vieta: vaškiai
Pranešimų: 390
nesigičisiu ,bet man atrodo kad turi buti vienodu Ah akumai ,nes kurie mažesniu ah pasikraus greičiau ,ir prades virti kol pasikraus didesnio ah akumai durbut negali buti ,kad daugmaž skirtusi ah
Į viršų
zam0lskis
Sk Kov 02 2014, 09:54
Užsiregistravęs dalyvis #1170
Prisijungta: Kt Bal 15 2010, 04:21

Vieta: Kalabybiskis
Pranešimų: 3201
nebus taip, nes tarpiniai sujungimai (zalia spalva schemoje) suvienodina itampos lygi; ir greiciau isikraunantys tiesiog srove sumazeja, o leciau isikraunantys - padideja. as sita varianta maciau naudoja licio akumuose, kur dragsteriai elektriniai. ten svis ne po du akumus jungia, o po kokius 20-30 celiu iskarto. varines synas tiesiog privirina kontaktinem svarkem. cia kaip savaiminis celiu balansavimas. o kai jungi i grandine tik po viena - tada reikia statyt elektronini balansatoriu - kur sroves pertekliu varzos sudegina. o svininiuose, kuriuose perkrovos akumu sugadinimui ne taip aktualu, toks jungimas tiesiog prailgina ju tarnavimo laika.
Į viršų
VirgisLom
Sk Kov 02 2014, 10:34
Užsiregistravęs dalyvis #2271
Prisijungta: An Sau 22 2013, 02:55

Vieta: vaškiai
Pranešimų: 390
pagal tave ,čia gaunasi vos ne elektronika tie tarpiniai sujungimai,paaiškink ,kaip tie sujungimai valdo sroves ,,vienies akumams srove sumažeja ,kitiems akumams srove padideja ,,varines šynos /juostos/ pagal tave labai gerai reguliuoja akumų krovimą ,.SAVAIMINIS celių balansavimas /kažkas čia netaip/varines juostos tokius dalykus daro , vieniems akumams daugiau ,kitiems mažiau ,atrodo kaip stebuklas ,bet turbut taip nera .TIKSLIAI žinau ,kad negalima jungti skirtingų Ah akumu ,nebent kažkas čia naujo tavo aprašytoj sistemoj ,bet....
Į viršų
felius
Pr Kov 03 2014, 06:44
Užsiregistravęs dalyvis #11
Prisijungta: An Lie 29 2008, 03:54

Vieta: Šilalė
Pranešimų: 1270
zam0lskis rašė ...

nebus taip, nes tarpiniai sujungimai (zalia spalva schemoje) suvienodina itampos lygi; ir greiciau isikraunantys tiesiog srove sumazeja, o leciau isikraunantys - padideja. as sita varianta maciau naudoja licio akumuose, kur dragsteriai elektriniai. ten svis ne po du akumus jungia, o po kokius 20-30 celiu iskarto. varines synas tiesiog privirina kontaktinem svarkem. cia kaip savaiminis celiu balansavimas. o kai jungi i grandine tik po viena - tada reikia statyt elektronini balansatoriu - kur sroves pertekliu varzos sudegina. o svininiuose, kuriuose perkrovos akumu sugadinimui ne taip aktualu, toks jungimas tiesiog prailgina ju tarnavimo laika.

Tokiu nesamoniu dar neteko skaityti.
Į viršų
Windpower
Pr Kov 03 2014, 07:53
Windpower
Užsiregistravęs dalyvis #46
Prisijungta: An Rgs 16 2008, 04:53

Vieta: Alytus
Pranešimų: 785
Kas čia do daiktas "elektronini balansatoriu - kur sroves pertekliu varzos sudegina"

Čia tu sugalvojai ar toks iš tikro egzistuoja? pirmą kartą girdžiu apie elektroninį varžos sudeginimą

felius rašė ...

zam0lskis rašė ...

nebus taip, nes tarpiniai sujungimai (zalia spalva schemoje) suvienodina itampos lygi; ir greiciau isikraunantys tiesiog srove sumazeja, o leciau isikraunantys - padideja. as sita varianta maciau naudoja licio akumuose, kur dragsteriai elektriniai. ten svis ne po du akumus jungia, o po kokius 20-30 celiu iskarto. varines synas tiesiog privirina kontaktinem svarkem. cia kaip savaiminis celiu balansavimas. o kai jungi i grandine tik po viena - tada reikia statyt elektronini balansatoriu - kur sroves pertekliu varzos sudegina. o svininiuose, kuriuose perkrovos akumu sugadinimui ne taip aktualu, toks jungimas tiesiog prailgina ju tarnavimo laika.

Tokiu nesamoniu dar neteko skaityti.

Į viršų
Windpower
Pr Kov 03 2014, 07:55
Windpower
Užsiregistravęs dalyvis #46
Prisijungta: An Rgs 16 2008, 04:53

Vieta: Alytus
Pranešimų: 785
zam0lskis rašė ...

paimi penkias varines synas (zalia spalva). prigrezi synose skyliu.
susuki synas ant kokio nors medinio skydo, pvz kas 20cm atstumais.
tada paimi varinio laido kokiu 10 kvadratu.
ir pridarai jungiamuju jungciu. viena gala ant akumo klemo. kita gala ant synos. uzspaudi pvz ten visokiais antgaliais su kilpute.
16 vienetu reiktu. na gal ju galima nusipirkt gatavu. bet laido ilgiai gali netikt. geriausia turet antgaliu uzspaudimo reples, perki laida ir antgalius, ir darai kokius reikia pagal situacija.
. na ir dedi akumus pagal schema ir jungi prie synu. varztais pvz M8 arba M10.
ten kur 12V (tarp zaliu synu galu) galima prijungt bukles kontrolerius. buna pirkt visokiu is LED pvz ar panasiai. 4 reiktu. sumontuot gali skyde tarpuose tarp synu. kad stebet galetum, ar kuri viena akumu sekcija nepradeda grybaut. pvz nebesikrauna. cia taip lengva ivertint vos aki uzmetus akumu bukle. jei ka, atsuki pora varzteliu ir isimi bloga akuma. sistemos net nereiktu isjungt.
o krastinese synose jungi ta savo 48V sistema.



Tai kur čia tos varžos gali dėtis ??
Į viršų
zam0lskis
Pr Kov 03 2014, 09:39
Užsiregistravęs dalyvis #1170
Prisijungta: Kt Bal 15 2010, 04:21

Vieta: Kalabybiskis
Pranešimų: 3201
na principine schema balansavimo mazdaug tokia.
jei yra silpnas akumas, kuris greiciau isikrauna ir pradeda persikraut, sroves perteklius nueina per balansine varza. cia kai taupo ant akumu - tai pradeda kist balansatorius
bet jum cia matyt atrodo kazkokie elektronikos pasiekimai, kad taip kimbat net nesuprate ka norejau parasyt
kai akumai sekcijoje du - tas vyksta automatiskai (sekciju balansavimas). jei sujungta kaip nubraiziau anksciau.
kuo daugiau akumu vienoje sekcijoje - tuo geriau vyksta savaiminis balansavimas.
net vienam akumui stimpant - gretimi pratesia jo stipimo laikai iki maksimumo
kai rasau "akumu sekcija" - turiu minty visus akumus tarp dvieju zaliai nubraizytu synu. cia ir yra viena sekcija. tik kai profiskai komplektuoja akumu bloka, naudoja ne 12V akumus, o naudoja 1,2V celes. dideles talpos (Ah). jos brangios, ir gendant keicia tik viena cele. garantinius tada ilgus duoda. tai svarbu, kai konstruoja VEIKIANCIAS akumuliatorines sistemas



[ Redaguota Pr Kov 03 2014, 09:41 ]
Į viršų
VirgisLom
Pr Kov 03 2014, 10:50
Užsiregistravęs dalyvis #2271
Prisijungta: An Sau 22 2013, 02:55

Vieta: vaškiai
Pranešimų: 390
norečiau ir aš tokiu ELEKTRONINIŲ VARŽU SUDEGINIMO ,ČIA VEL bus jo psiaudo mokslai ,fantazijos daug ,gal kada ir išrasi fantazuodamas
Į viršų
Stasiuks
Pr Kov 03 2014, 10:53
Užsiregistravęs dalyvis #2615
Prisijungta: An Grd 10 2013, 09:04

Vieta: Kaunas
Pranešimų: 870
Manau toks balansavimas tikrai veikia. Jei baterija sudaryta iš nedaug celių 2-5vnt., krovikliai būna su elektroninio balansavimo funcija, kai papildomi laidai ateina nuo kiekvienos celės. Bet elektromobilyje TESLA model S kurio baterija sudaryta iš 7104 celių, jų elektroninis balandavimas būtų sudėtingas. Rašo, kad ten vieną modulį sudaro 6 grupės nuosekliai jungtų baterijų kurių kiekviena po 74 celes sujungtas lygiagrečiai, o tokių modulių yra 16 kurie taip pat sujungti nuosekliai. Greičiausiai tokioje baterijoje ir bus panaudotas "šynos"

[ Redaguota Pr Kov 03 2014, 10:54 ]
Į viršų
Eiti į puslapį  1 2 3 ... 74 75 76 ... 134 135 136  

Persikelti:     Į viršų

Nario spalvos kodas:
Pagrindinis Administratorius, Administratorius, Forumo Moderatorius, Nariai

Sindikuoti šią temą: rss 0.92 Sindikuoti šią temą: rss 2.0 Sindikuoti šią temą: RDF
Powered by e107 Forum System